Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije
Datum objave: 08. 2021.

Imaš veliku dilemu koji operativni sistem odabrati? Vrlo malo je toga što može učiniti jedan operativni sistem, a drugi ne. Odabir operatinog sistema ovisi o tome koje su ti značajke najvažnije. U našem blogu pročitajte sve što trebate znati da biste donijeli ispravnu odluku.

 

Glavne razlike ova dva operativna sistema

Android, koji se temelji na Linuxu i djelomično je otvoren, sličniji je računalu od iOS-a, jer su njegovo sučelje i osnovne značajke općenito prilagodljiviji od vrha do dna. Međutim, ujednačeni elementi dizajna iOS-a ponekad se smatraju korisnijima. Prelazak s Androida na iOS i obratno zahtijeva ponovnu kupnju aplikacija na Google Playu ili Apple App Storeu.

Oba se opreativna sustava pokreću s početnog zaslona koji je sličan radnoj površini računala. Iako početni zaslon iOS-a sadrži samo redove ikona aplikacija, Android omogućuje upotrebu widgeta koji prikazuju informacije o automatskom ažuriranju poput vremena i e-pošte.

Statusna traka prolazi preko vrha i na iOS-u i na Androidu i nudi informacije poput vremena, WiFi-ja ili signala stanice i trajanje baterije; na Androidu statusna traka također prikazuje broj novoprimljenih e-poruka, poruka i podsjetnika.

Širok izbor Android uređaja dostupan je po mnogim različitim cijenama, veličinama i hardverskim mogućnostima. iOS je dostupan samo na uređajima Apple: iPhone kao telefon, iPad kao tablet i iPod Touch kao MP3 uređaj. Oni su obično skuplji od ekvivalentnog hardvera koji koristi Android.

 

 

Više od 2.7 milijuna dostupnih aplikacija na Google Playu

U Google Play trgovini naći ćeš 2,7 milijuna aplikacija dok u Apple App Storeu ima 1,8 milijuna aplikacija. Najpopularnije aplikacije dostupne su na oba operativna sistema. Oba operativna sistema poduzimaju više mjera predostrožnosti kada su u pitanju zlonamjerne aplikacije čineći aplikacije sigurnijima za preuzimanje više nego ikad.

Android koristi Google Chrome kao svoj web preglednik, dok iOS koristi Safari. Oba su internetska preglednika slična po kvaliteti i sposobnostima, a Google Chrome dostupan je i za iOS. Safari nije dostupan za Android.

 

Koji operativni sistem odabrati?

Izbor koji je za tebe najbolje ovisi o onome što najviše cijeniš. Za nekoga ništa nije važno i jednostavno viđe vole izgled ili stil iOS-a ili Androida. Ako cijeniš izbor ili prilagodbu, Android je vjerovatno pravu put, ali ako želite poznati i pouzdani operativni sistem, onda se možda usmjeriš prema Appleu i iOS-u.

Pogledaj ponudu mobitela na mobis.ba!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima.

Prijavi se na newsletter

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Mi brinemo za tvoje podatke.