Košarica 0 Košarica je prazna 0
Kategorije
Datum objave: 16. 2021.

Kako odabrati pametni telefon?

U današnje vrijeme na tržištu postoji širok asortiman pametnih telefona pa je samim tim i izbor pametnog telefona teži. Ako želiš da ti pomognemo oko neodlučnosti koji pametni telefon odabrati pročitaj naš blog.

Koje značajke trebaš?

Pri odabiru pametnog telefona važno je da tvoj novi uređaj zadovoljava tvoje svakodneve potrebe. Zapitaj se treba li ti telefon s velikim zaslonom? Treba li ti dobra baterija ili najbolji pametni telefon s fotoaparatom? Trebaš li puno prostora za pohranu glazbe i fotografija? Da li ti je potreban 5G? Ili ti je jednostavno bitan samo dizajn pametnog telefona?

Odabir operativnog sustava

Obje su platforme prilično zrele i postoje više od deset godina. To znači da su oboje prikupili sveobuhvatan niz značajki, a vrlo je malo toga što može učiniti jedan operativni sustav, a drugi ne. Ipak, svaki od njih ima svoje prednosti i postoje razlozi zbog kojih biste možda željeli odabrati jedno ispred drugog.

  • iOS je poznat po jednostavnosti upotrebe, sigurnosti i čistoj integraciji s drugim Apple proizvodima
  • Android je povezan s integracijom Googleovih usluga, sposobnošću prilagođavanja i nižim troškovima
  • Ako možeš, pokušaj probati uređaj u trgovini. To će ti dati dobar osjećaj za sučelje.

Koje su ti najbitnije specifikacije?

Dizajn: Provjeri da li ti odgovara položaj senzora prsta. Ako voliš koristiti mobitel jednom rukom pokušaj ga uzeti i isprobati. Obrati pozornost na kućište i da li ti je ugodnije koristiti mobitel napravljen od plastike, metala ili stakla.

Zaslon: Ako provodiš mnogo vremena gledajući videozapise pripazi da ti je dobra veličina zaslona i da ima visoku razlučivost. HD je kratica za visoku razlučivost. HD jednostavno znači mjerenje piksela od 1280 x 720 piksela. Bez obzira koliko je velik zaslon, sve dok mjerenje piksela ostaje na ovom mjerenju, to je HD zaslon. Full HD mjeri 1920 x 1080 piksela. Opet, gustoća piksela ovisit će o veličini zaslona. QHD znači Quad HD, što je četiri puta više od definicije standardnog HD-a. To znači da možete smjestiti isti broj piksela kao četiri HD zaslona u QHD zaslon iste veličine. Mjerenje piksela za QHD iznosi 2560 x 1440 piksela. Vjerojatno možeš vidjeti kamo ovo vodi. Poput 2K, i ime 4K dolazi iz većeg od dva mjerenja piksela, koja su, tehnički gledano, 4096 piksela u 4K i samo 3840 piksela u Ultra HD-u. Dakle, iako se ta dva pojma često koriste naizmjenično, zapravo se malo razlikuju. Ultra HD je 3860 x 2160 piksela, a 4K je 4096 x 2160. Obje se definicije često skraćuju na 2160p.

Kamera: Kamera je postala najveća prodajna točka današnjih pametnih telefona. Kamere pametnih telefona su se znatno poboljšale zadnjih nekoliko godina. Izbor može biti zbunjujući, ali imaj na umu da su dobre performanse kamere puno više od pukog broja megapiksela.

Baterija: U današnje vrijeme u većini mobitela baterija se ne može izvaditi. Ocjena mAh reći će ti veličinu baterije, ali na kapacitet baterije utječe i veličina zaslona, razlučivost i softver.

Pohrana: U posljednjih par godina pametni telefoni uglavnom imaju dovoljno ugrađene pohrane. O količini memorije koja ti je potrebna za tvoj novi pametni telefon ovisi o načinu na koji ga koristiš. Ako želiš učitati svoju glazbu ili voliš imati kolekciju fotografija trebat će ti više memorijskog prostora.

Pogledaj ponudu mobitela na mobis.ba!

Želimo čuti tvoje mišljenje, javi nam se.

Ovdje možeš vidjeti naš bonton komentiranja.

Ocijeni članak

Tvoj email koristit će se samo u svrhu odgovaranja na komentar te neće biti vidljiv drugim korisnicima.

Prijavi se na newsletter

Među prvima saznaj za akcije i rasprodaje! Mi brinemo za tvoje podatke.